Tips

Possiblement, t’han explicat com t’has de comportar en una entrevista de treball. Però saps què no has de fer? Les principals ETT tenim molt clar quins són els errors més greus que has d’evitar. Vols conèixer-los? Te’ls enumerem.

1. Dir mentides en una entrevista laboral

Millor que no meteixis ja que qualsevol empresa de treball temporal et dirà que és motiu de descrèdit i, ho creguis o no, acaba generant desconfiança. Si aconsegueixes la feina, no aconseguiràs conservar-la.

2. Descuidar la teva imatge

Sembla lògic acudir a la teva entrevista de treball ben endreçat, pentinat i vestit, sense taques, ni menjar entre les dents ni aspecte demacrat. Fer-ho influeix negativament, perquè denota manca d’interès i d’autoestima. A més, has d’adequar el teu estilisme al tipus de treball que busquis: no és el mateix una entrevista per exemple per el sector d’hostaleria que una altre de director creatiu d’una agència de publicitat.

3. Arribar tard a una entrevista de treball

Resulta absolutament imperdonable, sobretot si no has estat capaç d’avisar d’aquest retard. Evita aquest error sortint amb temps suficient i portant anotat el telèfon de contacte. Si has d’arribar tard, intenta canviar la cita, si és possible.

4. Parlar malament de la feina anterior

Qui confia en els xafarders? Tingues una actitud elegant i procura no fer comentaris negatius sobre els teus anteriors caps o companys de feina. La impressió que donaràs és que no trigaràs a parlar malament de la teva nova empresa, si decideixen ficharte.

5. Parlar més que escoltar

Si tens tant afany per contestar que no escoltes cada pregunta fins al final, acabaràs ficant la pota. Assimila la qüestió, pensa amb tranquil·litat la resposta i comença a elaborar-la abans de respondre.

Paraula d’ETT: evita aquests errors i tindràs molt guanyat en la teva entrevista.