Notíciesgctplus digital ett sabadell

Un centenar de persones s’han reunit aquest 21 de maig per participar en una trobada digital Zoom organitzat per GCT Plus sota la batuta de la directora general de l’empresa, Montse Argemí i coordinat per l’assessor Felip Puig qui en la seva primera intervenció ha destacat “estem aclaparats per la magnitud de la crisi a l’espera de què les vacunes ens donin una sortida al Covid-19 i volem des d’aquesta empresa organitzadora portar a la pràctica les realitats de diferents empreses”.

Un dels ponents, Eloi Planes, de CEO Fluidra, ha parlat de piscines grans. “L’impacte del Covid-19 ha estat asimètric i depenent del grau de confinament”. No ha estat considerat essencial. Sobretot al sud d’Europa on el confinament ha estat molt estricte. “Hem tingut un primer pla de xoc assegurant teletreball i abordem els impactes”.

Lluis Periáñez, de CHRO GM FOOD, “tenim una patacada del 40% i intentem garantir que el client i consumidor tingui el producte a casa seva”. Per aquesta empresa la salut de treballadors i clients és el més important.

El vicepresident del GRUP MIKALOR, que fabriquen productes metàl·lics com maquinària, sector agrari, ferreteria, Carles Garriga, ha dit des de la seva ponència que “som un equip de 180 persones i el 50 % de productes són fets nostres”. La crisi ha afectat “40% de reducció de facturació”. Aquest any estem parlant de previsions de baixada del 20% però es fa difícil constatar-ho.

Per la seva banda, Isaac Valls de CEO ISSE I MEVASA en la seva ponència ha dit que “hem fabricat mascaretes i també bates. N’hem fet milers”. Estan fabricant i distribuint a nivell mundial. El Covid-19 els ha afectat a l’Hemisferi sud i el viatjar ho han substituït per videoconferències. L’empresa està creixent molt a EEUU.

Mònica Vidal, Directora corporativa RRHH NOEL Alimentària, empresa que està present en 60 països creu que “esperem tancar amb les mateixes xifres que l’any passat”. “Els clients ho han patit i això es nota molt”.

Tots han coincidit que hi ha novetats que han vingut per quedar-se com el teletreball i les video conferències més que les reunions presencials i cal posar-se a treballar cap aquesta direcció amb una evolució que serà lenta. Turisme i consum de proximitat es consolidaran.

Pels ponents el futur és incert però “la gent te ganes d’estiu” diu Eloi Planes “a curt cal estar atent a tot amb qualitat i aprofitant oportunitats”. Periáñez creu que “no es pot baixar la guàrdia i cal mantenir les mesures de precaució”.

Com ha apuntat Garriga “mai més res serà igual. Viatges d’avió, concentracions de gent…, cal que siguem innovadors”. Cal invertir en productes nous i en donar un servei d’excel.lència. “Crec que a nivell polític estem com els anys 80 forçant el present i pensant poc en el futur”.

Isaac Valls diu que “potenciem al màxim els productes habituals davant la demanda que creiem baixarà una mica però tenim demanda dels nous productes”. Les pàgines web és una forma ideal de vendre “i nosaltres hi estem treballant”.

Per a Mònica Vidal “està clar que en Fase 1 ja es veu una relaxació de la població i s’estan incorporant les plantilles a les empreses”.  Hi ha la temença que a l’octubre torni a repuntar la Covid-19 i s’haurà de tornar al punt on estem ara. “Fins a la normalitat nosaltres no activarem les visites presencials”. Cal aprendre que no fa falta anar amunt i avall i des de la pròpia empreses treballar i reinventar-nos.

Després d’un gruix de preguntes per part dels participants es va tancar aquesta segona trobada online de l’empresa GCT Plus a l’espera de la propera.