Notíciesett manresa gctplus

Pere Macias és president de la Fundació Cercle d’Infraestructures i director de la càtedra Cercle d’Infraestructures va presentar aquest dimecres 23 de setembre a Manresa el seu llibre Del Pont de Bar a la Trinitat Nova. Acció de Govern dels departaments de Política Territorial i Obres Públiques i de Medi Ambient del 1980 al 2003.

Va ser en el decurs d’un sopar celebrat al Restaurant Golden de Manresa i que va presidir Ferran Debant Coll, directiu de GCT Plus al costat d’empresaris de la comarca del Bages

Aquest és el primer volum on parla de la complexitat que va suposar el sistema viari en els 23 anys del mandat del predent Jordi Pujol. Va ser una tasca dura i de mirar territori per territori. Algunes infraestructures com l’Eix Transversal es va fer amb els dissenys de l’època de la República. Una bona feina però que ben aviat va quedar petita i es va haver d’ampliar. També va parlar que els agents econòmics internacionals posen bona nota a les infraestructures catalanes tot i els punts negres com el de la C-55 i carreteres com l’Eix Diagonal que va a Vilafranca que es queda estret. Les infraestructures de la Barcelona olímpica i la Ciutat de la Justícia o el Túnel de Bracons també van ser d’altres temes tractats en el sopar.