Notíciesett girona gctplus

Coordinat per l’enginyer i assessor Felip Puig van participar Josep Maria Pujol-Busquets, propietari d’Alta Alella; Oriol Valsells de Cromology; Àlgel Velasco,  gerent de Torrons Vicenç i Antoni Franquesa, Director del Departament d’Eficiència energètica de Factor Energia.

Per a Pujol-Busquets ‘’no van haver de fer ERTO, alguns treballadors van plegar perquè tenien altres aspiracions. L’any passat van baixar un 10,5% el volum i un 15% la facturació nacional’’. Van crear nous productes per créixer. Són innovadors, i van crear el primer cava sense additius i han après a adaptar-se a la situació. A hores d’ara també es pot trobar els seus productes en grans superfícies com Bon Preu o El Corte Inglés i també han obert la venda online. D’altra banda, l’enoturisme segueix a 0 de facturació. Cara al futur: el principal problema és la comunicació, que ha agafat molt protagonisme i és on cal treballar, és el què ven.

Segons Oriol Valsells ‘’es tracta d’una multinacional implantada a Catalunya, 3.300 treballadors a Europa i 180 a Catalunya’’. Abans de la pandèmia no tenien pla de contingència i no estaven preparats per aquesta situació. Valsells ha après dels directors generals d’altres països,  com per exemple Itàlia, que a l’inici de la pandèmia anaven 15 dies per davant d’Espanya. La manera de pensar de l’accionista afecta a totes les decisions. Durant aquest temps han posat al centre els clients, hi han parlat molt, cada any llençaven 6 productes nous, durant el 2020 només 1 : una pintura antibactèries certificada. Importància de la higiene.

La digitalització ha estat important. Han creat la carta de colors digitalitzada, les reunions també han canviat, ja no se’n fan tantes i moltes segueixen sent online.

Un altre dels ponents, Àngel Velasco considera que ‘’ cal apostar per la qualitat, la innovació i la comunicació. Compten amb més de 40 botigues al territori, facturen 53milions € i tenen +250 treballadors’’.  En el moment en què l’any 2000 adquireixen l’empresa van transformar l’obrador per fer una aposta per a la innovació del sector del torró. La matèria primera és molt important i també la verticalitat de producció.

La campanya de Nadal ha anat força bé, amb creixement de la venda online, campanya excel·lent, el fet d’haver-hi la restauració tancada i no poder viatjar ha fet que la gent apostés pel producte. Quan hi torni a haver la possibilitat de moure’s la gent tindrà ganes de sortir i comprar producte.

Antoni Franquesa diu que cal apostar per la transició energètica. No a l’ERTO, però no ha estat fàcil, són subministradors d’energia, han estat moments complicats i s’han creat comitès de cobrament per negociar amb els clients pels cobraments. El  90% de l’equip ha fet teletreball, hi ha unitats que potser no tornaran a treballar de manera presencial. Les reunions ja ha quedat com habitual fer-les online i suposa un estalvi. El seu mercat eren les PIMES que van ser les primeres en rebre les conseqüències de la crisi. Cara el futur: Generar energia a Casa permet tenir-ne el control. L’autoconsum farà ser competitius.

La xerrada va acabar amb les paraules de Montse Argemí, CEO de GCT Plus.