Notíciestreball temporal sabadell

GCT Plus ha portat a terme aquest 20 d’octubre un Fòrum virtual per compartir la represa. Ha estat conduït per l’assessor Felip Puig que ha destacat que ‘’les empreses s’han adaptat als canvis d’hàbits de consum i veure com aquestes s’han adaptat al canvi reforça la confiança en el sector”. I, ha comptat amb la participació de José Antonio Loste de Laboratoris Lácer; Frederic Segura, Empresa Esbelt; Ernest Pérez – Mas, Fundador de Parlem Telecom; i Jordi Barbarà, director de producció de DAMM i de la fàbrica del Prat de Llobregat.

Loste ha comentat que “creixerem entre un 1 i un 2 % en vendes respecte l’any 2019. Des del març, la xarxa de comercials ha treballat des de casa; l’empresa no ha fet ús dels ERTO” i ha afegit que “la situació actual ens ha portat a modificar els hàbits: les 200 persones de l’equip que fan visita comercial presencial, fins al més de juliol no les van poder fer de la mateixa manera, sinó que es feien per telèfon. També es van adaptar a fer teletreball, arriban al 70% que encara es manté en certa part. S’ha accelerat la digitalització”. No ha deixat de banda que “el sector farmacèutic són productes de primera necessitat i,per tant, hem pogut operar des del primer dia de pandèmia”.

Frederic Segura, des de l’empresa de Manlleu que fabrica bandes transportadores ha dit que “la crisi de l’any 2008 ens va afectar més que aquesta. Amb la nostra fabricació de bandes transportadores antimicròbis és important cuidar els treballadors, no vàrem optar per fer un ERTO, ens van reduir els torns per tenir sermpre un torn “sa” i vàrem seguir pagant el sou de tothom; vàrem aplicar una bossa d’hores on, després dels mesos més complicats els treballadors les van recuperar; cada hora treballada en dia festiu convalidava a una hora i mitja de la bossa”.

Un altre aspecte important va ser “l’impuls en el màrquetig digital: ús de la intel·ligència artificial, a través d’un ordinador podem detectar els defectes i la seva tipologia, en les bobines de les bandes transportadores que fabriquem”.

Per la seva banda, Ernest Pérez va explicar l’objectiu “ser la teleoperadora de referència del territori. A Catalunya es disposa d’un teixit econòmic i empresarial molt important i les TIC han augmentat un 10%”.

Va explicar que ‘’durant el mesos de març i abril i maig vàrem preveure que hi hauria una devallada, vàrem aturar les campanyes de creació de botigues físiques i vàrem reduir el cost variable de la directiva. Hem continuat creixent i tancarem el 2020 al voltant del 90% del creixement”.

Jordi Barbarà va dir ‘’ens hem vist molt afectats per la pandèmia ja que els nostres principals clients són el sector de l’alimentació i el canal Horeca, i tots dos s’han vist molt afectats per la Covid. El confinament ens va agafar en plena precampanya d’estiu, moment en què amb el gran volum de turisme que rep el país les vendes augmenten”.

Com comenta ‘’vàrem haver de fer un ERTO per força major, amb aïllament de personal. Tot i això, no es va aplicar ERTO en aquelles fàbriques on no hi va haver tanta afectació del virus. Al principi, a la fàbrica del Prat de Llobregat van haver de parar dos dijous seguits per poder desinfectar correctament, fins que es van assegurar de les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis”.

Cal afegir que ‘’s’ha vist un canvi d’hàbits en els consumidors, la llauna i l’ampolla no retornable són dos dels productes que més s’han venut, des del moment que la població no va poder anar al bar”.

Va cloure el Fòrum Montse Argemí, consellera-delegada de GCT Plus que va destacat la importància per la digitalització “en la què tots els ponents hi heu estat d’acord, per això, des de GCT Plus s’ha optat per aquestes trobades empresarials de format àgil. No són temps fàcils i cal seguir apostant per la innovació i reinventar-se”.

La pròxima trobada serà el 19 de novembre.