Notíciesgctplus ett sabadell

JOSEP SÁNCHEZ LLIBRE – PRESIDENT DE FOMENT DEL TREBALL, VICEPRESIDENT CEOE, va ser diputat al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats ha dit en la trobada d’aquest 15 de desembre en format telemàtic i organitzada per GCT Plus que la notícia positiva ha estat la vacuna. La possibilitat de vacunar la població presenta un panorama amb menys incertesa económica i de salut.

Les perspectives de la UE diuen que Espanya será dels últims països d’Europa en recuperar-se, ho farà cap al 2023. Els empresaris i les patronals han d’impregnar l’esperit empresarial i empenyer les institucions a fer plantejaments per accelerar la recuperació; cal que el govern prengui mesures.

Sánchez Llibre ha dit que l’any 2020 és un any perdut a nivell econòmic i, probablement també ho será el 2021. L’economia necessita que l’estat injecti recursos a aquells sectors que es troben en situacions precàries, com són l’hoteleria, restauració, cultura, viatges, transports, comerç i esports. Posar recursos directes com ho ha fet l’economia d’Alemania, França o Itàlia. Són necessàris plans de xoc immediats.

L’impost de patrimoni: Espanya l’ha cedit a les comunitats autònomes, Catalunya està al 2,75%, i a Madrid quasi no existeix. Foment planteja que aquest impost extraordinari traslladar-ho al defensor del poble per tal de declarar-lo anti constitucional i es retiri.

Segons Sánchez Llibre la pandèmia farà un forat a l’economia, com  en la Segona Guerra Mundial. A Catalunya, els sindicats i patronals han donat exemple de com plantejar un full de ruta comú, però la receptivitat per part de la Generalita no ha esta suficient. Cal un equilibri entre sanitat i economía, però no els han fet prou cas.

Per al ponent, és optimista, no es pot perdre l’oportunitat de gestionar correctament els recursos i han d’arribar a les petites i mitjanes empreses.

Ha finalitzat la trobada la CEO de GCT Plus, Montse Argemí que ha comentat que l’equip de GCT Puls agraeix la participación de Sánchez Llibre a la trobada, la última d’un 2020 molt complicat en tots els sectors que han quedat molt afectats. Les trobades es reprendran de cara al 2021.