Notíciesett tarragona gctplus

La 9ena edició del fórum “compartir” per primera vegada es dedica a un territori concret, en aquest cas, el camp de Tarragona.

El coordinador de l’acte, Felip Puig, va parlar en la presentación de de la centralitat de Barcelona, ja que a vegades no es té prou present la segona regió metropolitana , el camp de Tarragona.

JOAN AREGIO, ADJUNT DIRECTOR GENERAL XARXA SANTA TECLA va parlar de la sensació d’optimisme, ja que les dades van sent millors cada dia, tot i que en el seu cas van amb més retard perquè les persones que ingressen hi estan més dies, tot i això està baixant la pressió als hospitals.

Han après: Capacitat d’adaptació cap el teletreball que era difícil posar-lo en pràctica i Legislació laboral rígida que els ha portat problemas. Cara el futur: El covid ha donat l’estocada al comerç , el sector turístic acabarà funcionant de nou. El sector industrial s’ha sabut regular.

Per la seva banda, MARCEL·LÍ SUGRANYES , CONSELLER DELEGART ROSA GRESS van estar en ERTE durant dues setmanes a la planta de fabricació al no ser servei esencial, d’altra banda, a la planta de producció no van poder aplicar el teletreball , però van haver de canviar  la manera de treballar. Han notat un impacte positiu perquè la gent està més a casa i inverteix més en les seves llars, des de la cuina fins a la piscina.

A la xerrada virtual també hi va ser BERTA CABRÉ, de CAMPING JOAN ( CAMBRILS) FEDERACIÓ TURISME TARRAGONA va explicar que han patit un 74% menys de pernoctacions aquest estiu, + 60% caiguda pernoctacions en el sector del càmping, situación trágica el 2020. La pernoctació aquest estiu ha estat en torn a les 3 nits. El problema és la manca de mercat internacional, que suposa un 50% del turismo habitual. No hi ha hagut pràcticament mercat rus, holandés, irlandés.  El mercat francés ha patit una caiguda del 80%. 60% caiguda del mercat nacional. El pitjor any de la seva història 37 hotels tancats entre Salou, Cambrils i Pineda. Pèrdua de + de 4.500 milions d’euros al camp de Tarragona.

JOSEP MARIA ROVIRA, EDITOR I DIRECTOR TGD COMUNICACIÓ.  PRESIDENT CAMBRA DE COMREÇ VALLS ha dit que al Camp de Tarragona: els calçots gran motor per a l’hostaleria de l’alt cap i el fet de no poder-se reunir fa difícil les calçotades. Ho va basar en  5 eixos:

  • Industria diversificada com a punt positiu
  • Emprese petites i mitjanes pateixen més la crisi
  • Una part dels consumidors ha canviat els hàbits de consum i afavoreix el comerç de procimitat
  • Economía mixta dóna personalitat
  • Necessitem que el talent i la FP es quedi a casa

Va cloure Montse Argemí de GCT PLUS que va comentar que compta amb gran presencia al camp de Tarragona. Destacà l’optimisme dels empresaris que han participat a la sessió online i els beneficis del treball en equip.