Notíciesett sabadell gctplus online

Aquest dimecres, 22 de setembre, GCT Plus ha portat a terme una trobada digital online per a compartir la represa sota el títol d’Aprendre a conviure amb el risc. Ha estat presentada i moderada per l’enginyer i consultor, Felip Puig i hi ha participat Josep Ametller, d’Ametller origen; Vanessa Martínez de Grup Carinsa; Daniel Gómez de Laboratoris Ferrer i Miquel Roura de Ceres Roura.

Felip Puig ha destacat l’entusiasme i el compromís dels quatre ponents que han participat a la trobada virtual de GCT Puls.  “Estem aprenent a conviure amb el risc i el virus”, a part de l’alarma sanitària

Josep Ametller ha dit ‘’al principi hi havia molta confusió, se sentien indefensos davant dels clients. Era bàsic fer que l’equip estigués unit. Cohesió d’equip, donar confiança a través d’accions. I ha afegit que ‘’el creixement del canal online va suposar tot un repte per a l’empresa. Es van arribar a assolir 1500 encàrrecs a dia, quan abans de la pandèmia la venda online suposava el 2%. Va ser una oportunitat per donar feina al personal que havia quedat parat als restaurants. 30 camions repartit’’.

Aprenentatge: eliminar allò superflu ens permetrà ser més sostenibles, rentables i productius.

Per la seva banda, Vanesa Martínez de Grup Carinsa ha dit ‘’el primer que van fer va ser parlar amb totes les organitzacions i treballadors per poder-nos organitzar. El fet de treballar amb tants mercats internacionals i tants països, fa que estiguem acostumats a treballar en situacions de crisi, la resiliència és una qualitat important a treballar en tot moment, ells ho fan’’. Martínez ha comentat que reinventar-se és important. Estan treballant en un futur projecte en la patent d’un xiclet anti covid, està en proves i ho donarem, no es vendrà’’.

Un altre dels ponents ha estat Daniel Gómez, responsable de Planes farmacèutiques del grup Ferrer ‘’una col·laboradora va morir el dia abans de començar el confinament, per tant, entre els treballadors hi havia angoixa i molta incertesa’’. En aquesta empresa diu Gómez ‘’la tasca humana ha estat molt intensa, havíem d’estar al costat de les persones que havien d’anar a treballar, són personal essencial. Hi havia molt estrès’’. I ha afegit que la productivitat va baixar; un 25% de la plantilla va estar confinada i hi havia la pressió d’haver de seguir produint, per això es va reorganitzar la plantilla per ser més productius’’.

Miquel Roura, Conseller delegat de Ceras, Roura va dir que ‘’els principals clients són les grans cadenes de distribució. Alguns clients van tornar gènere perquè l’alimentació era primordial. Fer menys inversió i poder donar tranquil·litat als treballadors per poder complementar el salari amb el què rebien de l’ERTE va ser prioritari’’. Segons Roura ‘’finalment es van multiplicar les vendes. Les botigues de decoració estaven tancades, només venien als supermercats, però com que la gent estava a casa, decorava més. Seguint les mesures de seguretat van arribar a produir les 24h del dia’’.

Va cloure la xerrada virtual la CEO de GCT Plus, Montse Argemí qui va dir que ‘’els quatre ponents són exemple d’innovació i de com adaptar-se als escenaris. Tots ells han destacat la importància del treball en equip i la cohesió de grup’’.

La propera xerrada de GCT Plus online serà el 20 d’octubre.