Notíciesett manresa gctplus

L’empresa GCT Plus ha portat a terme una nova sessió on line de ‘Compartir la represa’ coordinada per l’enginyer i consultor, Felip Puig. Els ponents han estat Miquel Àngel Cerdà, de Veolia Serveis Catalunya; Xavier Pont del Pastoret; Francesc Pua de Servisimó; Fernando Hervas de Cooperativa Agrícola San Bernardo i Ángel Jubete de Virginas.

Felip Puig ha fet una reflexió en la presentació sobre els moments d’incertesa que encara estem vivint. ‘Hem volgut continuar tenint contacte amb els sectors i protagonistes de la realitat del país’. El més important crear xarxes de complicitat en els moments tan difícils i complicats que viu l’economia POstCovid-19.

Des de diferents sectors es busca l’opinió dels ponents que han reflectit el seu pensar durant la xerrada.

Per a Miquel A. Cerdà ‘’entre hospitals i residències donem serveis a 40 centres’’. Centres sanitaris molt coneguts sobretot l’essencial de quilòmetre zero que va ser l’Hospital Comarcal de l’Anoia. ‘’Havíem de donar els serveis essencials i protegir als nostre clients i donar resposta a tot el que se’ns demanava’’. Veolia va crear dos comitès de crisi. Un de Veolia Espanya connectat amb Veolia Internacional que ens donava la informació del que passava al món i l’altra, format per sis persones a Catalunya. Prevenció de riscos laborals, comunicacions, director d’operacions i president del comitè d’empresa. ‘’Varem modificar i adaptar els torns de treball per protegir els col.lectius laborals. Si un es contagiava tenir-ne un altre que agafés el relleu’’. La perspectiva de Cerdà és que ‘’estem preocupats pels nous contagis però personalment sóc positiu ja que els empresaris catalans són molt emprenendors i tots els sectors intenten tirar endavant excepte l’automoció que ja arribava ressentida. El nostre compromís és que aquest any tinguem els mateixos resultats de l’any anterior’’.

Xavier Pont comenta que ‘’vàrem haver de reaccionar ràpid, vàrem augmentar la producció per haver-hi més demanda però amb menys personal. Les comandes anaven sortint’’. EL Pastoret va seguir endavant amb ‘angoixa i respecte. No vàrem tenir cap cas i vàrem continuar be’’. Tan aviat es va desconfinar Igualada el personal d’allà va poder tornar a treballar a casa nostra. El mercat que ha sorgit després del confinament ha estat un canvi d’hàbits i ‘’estem per sota però som optimistes en que tornarà la normalitat. La tendència del consumidor està variant’’. La gent cuinava a casa però ara tothom va a productes més bàsics i saludables sense massa calories. ‘’Es cuiden més i ingereixen menys greixos i ens estem repensant una estratègia en els nostres productes’’ diu Pont. ‘Menys cullera i més bevible’’ acaba Pont.

Per a Francesc Pua ‘’vàrem tornar a mitjan de maig després de confinament amb tot el personal. Calia conservar el talent i les persones’’. Des de Servisimó ‘’som les persones qui fem que funcionin les empreses i tot vagi a l’hora’’. L’empresa va posar tot els mitjans per a què el personal estés protegit en la feina… mascaretes, gel, màquines de purificació dels vehicles, mampares… ‘’estem contents amb el nostre funcionament després del tancament total’’. Compren, venen i reparen vehicles en aquesta empresa. Pua diu que ‘’anem al 120 per cent de funcionament amb el taller, estem en la venda de cotxes que ha baixat un 12% quan la mitja és d’un 32%’’. ‘’Les paraules són lideratge i compromís’’ acaba Pua.

La Cooperativa Agrícola San Bernardo te una activitat essencial i ha treballat amb normalitat durant la pandèmia. ‘’Hem pogut adaptar les instal.lacions a la normativa que es va exigir durant la pandèmia i actualment’’. No sabien com es desenvoluparia tot plegat. Les mesures personals hi eren i no hi va haver cap cas de Covid-19 i les vendes no es van veure afectades. Per a Hervas ‘’ara ens preocupen els rebrots que estem veient. A València no hi ha massa casos però se’n comencen a escoltar i no sabem que passarà al setembre quan la nostra empresa acostuma a estar a tot rendiment’’. Estan buscant les mesures de seguretat globals adients i aconseguir com fins ara zero contagis a l’empresa. ‘’Cal estar conscienciats i pensar que també ens pot afectar a nosaltres i mitjançant formació garantirem el treball. Les persones són les que porten endavant tots els projectes i necessitem les persones’’.

Per a Angel Jubete del sector de la jardineria i d’un altre àmbit com és els Turrons Virginias ens comenta que ‘’tenim dues plantes la de Tàrrega i la de Reus. Quan el virus va entrar amb força al març, primer vàrem tenir desconcert, clients desanimats, que deien que no pagarien i vàrem enviar al personal a casa, assumint nosaltres la totalitat dels salaris de les 120 persones que treballen a casa nostra fent teletreball’’. Es vàrem fer torns de guàrdia a les dues empreses. A l’abril es va notar la reactivació en el sector de jardineria fent 300.000 unitats de desinfectants que van anar a gairebé tota Europa. Van tornar força treballadors a fabricar. Al tancar fronteres van fabricar per grups multinacionals de la Índia i EE UU. ‘’Durant el confinament ens va sorprendre la reactivació del sector de jardineria i la gent va començar a fer horts a casa seva’’. Varen incorporar la resta de la plantilla i va suposar una sorpresa per a Virginias i ‘’en principi la part industrial i química estem molt satisfets. L’ERTE es va aixecar el maig i tornem a fer les xifres d’altres anys’’. En el tema del turró al no fer-se la Fira Alimentària va ser un problema amb la baixada del producte que preveuen si hi ha un rebrot cara festes. ‘’De moment, personal de Virginias d’alimentació està a productes químics, cosa que han acceptat i això han pogut tornar amb una altra feina’’.

La cloenda ha anat a càrrec de Montse Argemí CEO de GCT Plus.