Notícies

‘’L’esforç de les empreses, encara sota la pandèmia’’ és el títol de la xerrada telemàtica que es va portar a terme el 29 d’abril de 2021 per part de GCT Plus amb quatre convidats. Martina Font, co-directora de Font Packaging Group, Josep Figueras, Director General de Sorli Supermercats, Montse Martí, CEO amb BOARD MEMBER, Martí Derm i Xavier Farrés, Director d’Operacions Uriach.

A l’inici de la xerrada, el conductor de l’acte Felip Puig va tenir unes sentides paraules de la figura de Josep Argemí, un dels socis fundadors de GCT Plus que ens va deixar el passar dissabte 24 d’abril. ‘’Una pèrdua molt sentida d’un home que va fer un llarg camí humà i en l’empresa’’ va dir.

Martina Font va comentar que no van parar ni un sol dia de treballar, ni van fer cap ERTE ‘’com empresa essencial vàrem seguir dia a dia tot i que ens ha afectat’’. Cada dia hi havien canvis i mesures. Al principi vivien molta incertesa però poc a poc es van anar adaptant. ‘’Vàrem fer un comitè de seguretat ja que la fàbrica no pot treballar des de casa ho ha de fer presencialment. Vàrem crear protocols i vàrem aprendre molt’’. Per a Font ‘’el lideratge es practica en els mals moments quan t’enfrontes a problemes com la Covid-19 i veus qui és i qui no és valent. Això són moments de veritat’’.

Josep Figueras va dir ‘’som una empresa que toca diferents sectors com supermercats, benzineres… i hem viscut les tres cares de la pandèmia’’. Per un costat tenien els supermercats amb un nombre elevadíssim de venda i en canvi, les benzineres va baixar un 50 per cent degut al baix consum i el dels hotels que van haver de tancar i fer ERTES. Tres branques ben diferenciades que van donar lliçons del que van viure. Per a Figueras ‘’ningú està preparat pel que hem viscut però de bon començament ens va ajudar que amb el nerviosisme i incertesa calia transmetre calma. No ens preocupem sinó que ens ocupem aplicant el sentit comú parlant molt amb la gent i fent molta pedagogia’’.

Montse Martí va comentar que ‘’vàrem fer teràpia de xoc, cal anar reaccionant, aprenentatge i mirar cap el futur són els eixos en els que hem vertebrat aquest any de pandèmia’’. El seu producte de dermocosmètica es ven a farmàcies que estaven obertes però calia reaccionar. ‘’Gel hidroalcohòlic no en sabíem fer però vàrem voler posar-lo al mercat i donar-lo a hospitals’’. Varen fer una plataforma ‘online’ amb contingut sans de vida saludable en alimentació, en esport, etc.  Donaven consells ‘online’ i telemàticament. ‘’Visites virtuals, xerrades al personal de formació , etc’’ diu Martí.

Xavi Farrés va dir ‘’la nostra empresa te més de 180 anys hi l’ha vist de tots colors i ara ens hem enfrontat a una pandèmia. Des del punt de vista d’operacions no estàvem preparats però les empreses són les persones i cal sortir-ne’’. Una planta farmacèutica i una planta químic amb 450 persones que estaven mínimament preparats per la pandèmia perquè van veure el que passava a la Xina. ‘’Vàrem comprar matèria prima pel que pogués passar i quan va arribar el moment dur teníem el material per seguir treballant. El repte era garantir el subministrament. Fem paracetamol i ibuprofè i era vital dins el mercat’’. Van organitzar un comitè de crisi i un grup operatiu per coordinar les decisions que calien de seguretat.

Va cloure la xerrada la CEO de GCT Plus, Montse Argemí qui va agrair als convidats la seva presència ‘’no vàrem voler anul.lar.la ja que el meu pare era un gran seguidor d’aquestes xerrades que trobava enriquidor. Pel meu pare sempre era endavant i així ho seguirem fent’’.