TipsEntrevista de Trabajo ETT

Quan vas a una entrevista de treball, segur que et fas preguntes de l’estil: Què faig amb les meves mans? Les deixo caure, les col·loco sobre la taula, em creuo de braços? Els gestos inconscients poden donar-te o treure’t punts en l’entrevista, ja que formen part del nostre llenguatge no verbal. Cada gest diu molt de nosaltres, i per això volem que coneguis alguns consells per incrementar les teves possibilitats de contractació.

1. Cuida la teva imatge

Has d’intentar transmetre una imatge agradable a la persona que t’entrevista, i sempre el més d’acord possible a la cultura de l’organització. En aquest sentit, has d’evitar aquests cinc errors:

– No anar suficientment net.

– Les olors a tabac o alcohol i els perfums massa forts.

– Aspecte descuidat: roba arrugada, sabates brutes, cabells despentinats …

– Portar símbols que puguin generar el rebuig o prejudici de l’entrevistador.

– Una imatge poc adequada per al lloc o excessivament extravagant.

2. Vigila la teva postura

El llenguatge corporal pot ajudar-te a transmetre entusiasme i seguretat. Per a això, la teva postura s’ha de mantenir ben alta. Les espatlles han d’estar en línia recta, ja que el fet de arquejar-te demostra tensió. D’altra banda, una postura massa relaxada pot ser interpretada com a falta d’interès per part teva.

Al seure procura ocupar tot el seient, inclinant-te lleugerament cap endavant, en una posició d’escolta activa. No et sentis a la vora ni t’inclinis sobre el respatller, ja que pot denotar prepotència o desinterès.

Pots recolzar-te sobre la taula, però sense envair l’espai del teu interlocutor.

3. Compte amb els teus gestos inconscients

Pots emfatitzar, complementar i acompanyar el teu discurs amb els teus gestos per transmetre així una major vitalitat, confiança i entusiasme. Aquí tens 4 tips del que no has de fer.

– Estrènyer els punys.

– Emportar la mà a la boca.

– Dirigir la mirada a les anotacions de l’entrevistador.

– Baixar la mirada o desviar-la cap a altres parts del lloc de l’entrevista de treball.