Notíciesgctplus ett sabadell

GCT Plus va presentar aquest 10 de març una xerrada del Dr. Jaume Padrós, especialista en medicina de treball on va de la ‘prepandèmia’ de la societat del control, la seguretat, certesa… ‘’que han pogut generar actituds col.lectives i individuals d’una gesta supèrbia en la gestió de les nostres vides’’. Ara por i incertesa sobre el futur, la nova normalitat, la vacuna que encara no acaba d’arribar del tot i la discussió de la vacuna AstraZeneca per ampliar l’edat o no, son una de les coses que més ens preocupen. Fa 1 any no portàvem mascareta ’havia de ser una grip com la de cada any’’. El dr. Padrós comenta que ‘’ens ha agafat d’una manera sobtada, el drama de la primera onada que ens va pessigar els dits al personal sanitari i ningú donava a l’abast. Llavors no es sabia res de si hi hauria vacuna o no i estar tancats a casa sense saber realment el que passava’’.

 

Les dades de defuncions a Catalunya son de 20.000 i 3 milions a tot el món, encara que Jaume Padrós afirma que ‘’han de ser moltes més. Malgrat aquestes dades una de les noticies que hem esperat des del principi d’aquesta pandèmia era la vacuna en menys d’un any. En un estat d’alarma salten les costures i es reinventen, els processos s’acceleren, sobretot la medicina i la tecnologia’’.

 

Un dels punts negatius que podem treure ha sigut la fragilitat del nostre sistema sanitari. Els sanitaris que han acompanyat aquelles persones infectades fins la seva mort i que les familiars no s’han pogut acomiadar, i aquella gent que ho ha passat i encara té seqüeles i viu amb elles.

 

Aquestes mesures han arribat per quedar-se, sobretot, rentar-se les mans, ventilació, distancia social, mascareta… i que molt probablement haurem de conviure durant molt temps.

 

Segons Padrós ‘’El que hem après de la pandèmia:

 

-Viure contra el virus vs viure amb el coronavirus

-L’objectiu principal es la vacunació universal.

-La gran transformació del sistema sanitari en tant poc temps

-La salut ja no es una cosa individual, sino que d’una cosa global

Si les vacunes arriben com han d’arribar al maig ’’no arribarem al 70% a l’estiu, però sí que podríem arribar al 40%’’. El Dr. Jaume Padrós destaca que tenir la vacuna no significa que no ens podem contagiar, i per això és important seguir portant la mascareta i les mesures necessàries.

Va tancar la xerrada la CEO de GCT Plus, Montserrat Argemí destacant quan enriquidora havia estat la xerrada del Dr. Padrós aportant un punt de vista, el mèdic, que cal tenir-ho en compte.