Notíciesgctplus ett sabadell

Aquest 20 de novembre es va portar a terme una xerrada virtual organitzada per GCT Plus i coordinada per l’enginyer, Felip Puig on es va parlar de productes necessaris i essencials que també han viscut el flagell de la Covid-19 i s’han hagut de reinventar. Hem comptat amb Pere Cornellà, de Cafès Cornellà; Jesús Tejero de materials plàstics semi elaborat;  Iban Mas (DSV) Director aeri i marítim; Bernat Morales – Mercadona ( Director Relacions Institucionals a Catalunya).

 

Cafès Cornellà són originaris de lʼany 1920, per tant, van debutar després de la grip espanyola i, ara estan vivint la crisi de la covid-19, el què vol dir que la resiliència i la resistència “la tenim garantida”.

Per a Cornellà: ‘’estan patint pel sector de lʼhosteleria, per això cal resistir, en sortirem bé i reforçats, amb idees clares i aprofitant uns factors que són combinació de talent i de les TIC, tenir persones formades per desenvolupar-se dins el segment de mercat’’.

 

Jesús Tejero de materials plàstics semi elaborats va explicar que ‘’en el sector de la indústria es va recuperant i la cosmètica també. Han pogut equilibrar i passar mitjanament bé la situació’’.

Des del primer dia van informar molt bé a lʼequip per donar-los seguretat a tots els treballadors. Treballar coordinada i bolcar-se amb els clients i no aprofitar-se de la situació, ja que no era una carrera a curt termini, sinó a llarg termini.

 

Mas va comentar que l’empresa te seu central a Dinamarca.  Resiliència de lʼeconomia davant lʼimpacte de la Covid-19.

‘’El fet de ser presents a tot el món –diu Mas- fa que quan es tanquen els aeroports no hi ha manera de transportar i cal reinventar-se i creen DSV We Help: corredor sanitari entre Xina i Espanya, posant ells mateixos els avions ( + de 100) avions de càrrega per garantir material sanitari amb el ministeri de defensa i de sanitat. La gestió va ser un èxit i van estar treballant també per Andorra i la Generalitat de Catalunya.

 

Morales des de Mercadona va dir que ‘’al principi de la pandèmia, lʼalarma social va fer que es passes malament. La cadena agroalimentària és molt potent i va fer que no faltés producte, tothom va estar a lʼalçada des de camp fins al punt de venda. Es van viure moments de por’’. Els va agafar per sorpresa, tot i veure-ho a Itàlia abans, Calia protegir els treballadors i els clients amb les mesures que es tinguéssin a lʼabast. ‘’En moments de crisi –va dir Morales- no es pot pensar en el benefici econòmic, Cal satisfer el client, Treballador i societat i posar les mesures de seguretat que siguin necessàries’’. Apostar per campanyes de motivació.

Va cloure l’acte la CO de GCT Plus, Montse Argemí.